Polecam , ciasto jest naprawde smaczne,malokaloryczne. |
lyzeczka proszku do pieczenia,cynamon, troche swiezego imbiru pokrojonego na drobne kawaleczki i kilka nasion pestek
dyni.
Do ciasta mozna dodac cukru brazowego lub bialego, jesli ktos lubi bardzo slodkie ciasta.A oto widok z mego okna, troche sniegu spadlo ostatniej nocy. |
Na poczatku oddzielamy bialka od zoltek, z bialek nalezy ubic piane na sztywno , do niej dodac 4 zotka i lyzke oliwy. Nastepnie oczyscic marchewki, obrac i utrzec na drobnej tarce. Obrana marchew polaczyc z
lyzka maki razowej i otreb pszennych.Nastepnie trzeba polaczyc marchew z zolkam, piana i oliwa, na koncu dodac pokruszone pestki dyni, cynamon i imbir.Wstawiamy do piekarnika na 180 C okolo 40 do 50 minut, zaleznie od piekarnika.
Serdecznie zapraszamy ponownie,pozdrawiamy wszystkich cieplo ania, PERELKA i Groszek
P.S. Nastepnym razem napisze druga czesc postu o mojej Babci.
1 komentarz:
Mmmm... musi być smakowite :-) Uwielbiam takie ciasta :-)
Dziękuję za przepis.
Pozdrawiam serdecznie.
Prześlij komentarz