Witajcie KOCHANI,
Dzis pokaze kilka zdjec, pierwsze to zdjecia pizzy i przepis, nastepnie kilka chust, ktore robilam w ciagu czasu kiedy mnie tu nie bylo.
Musze sie przyznac.ze bylam bardzo zajeta, zalatwialam prace ( hurrrrrrrrra), wizyta u lekarza, swiadectwo niekaralnosci itpodobne rzeczy. Zaczynam prace jutro, prosze trzymajcie kciuki.
A oto zdjecia.
|
Na poczatku trzeba przygotowac ciasto, maka 600, oliwa, troche cieplej wody i drozdze, troszke soli.Do maki trzeba dodac rozpuszczone w cieplej wodzie drozdze, dolewac oliwy i wyrabiac ciasto. Samo ciasto wyrabiamy okolo 30 minut, po tym czasie nalezy je odstawic w dosc cieple miejsce, przykryc czysta sciereczka i czekac od 1 do 2 godzin ( zeby uroslo). |
|
Nastepnie ukladamy ciasto na blaszce i ...... dodajemy wybrane skladniki. Oczywiscie na ciasto nakladamy pomidorowy sos, nastepnie mozzarella , kielbaska i swieza bazylia. Pieczemy okolo 20 minut,wszystko zalezy od piekarnika. |
|
Chusta zrobiona z welny 100 % wloczka Lima z Bergere de France, kremowa i brazowa. |
|
Kolejna chusta zrobiona z wloczki Yarn Art, 20 % welny, 80 % akryl. |
|
Kolejna chusta zrobiona ze sprutego " ufoczka", kolorowa wloczka 100 % welny, firmy Rozetti o nazwie Landscapes. |
|
Spiaca PERELKA wyglada slodko,ponizej
Groszek. |
|
Pozdrawiamy serdecznie wszystkich zagladajacych, zapraszamy ponownie. ania, PERELKA i Groszek |
4 komentarze:
Nie przepadam za pizzą ale moje wnuki uwielbiają ją i dlatego dość często robimy razem.Prześliczne chusty wydziergałaś.Powodzenia w pracy.Łapeczki dla Groszka i Perełki oraz miłego dnia życzę.
Smakowicie wygląda Twoja pizza :-) Uwielbiam ją robić dla mojej rodziny - każdy nakłada na nią to, co lubi i wszyscy są zadowoleni ;-)
Psiaki wyglądają cudownie :-) Szczególnie Perełka - uściskaj ją ode mnie.
Gratuluję nowej pracy :-) I cieszę się razem z Tobą :-)
Pozdrawiam serdecznie.
Ja na pizzy lubię jeszcze pieczarki:)
Twój przepis, to chyba taki prawdziwy, włoski?:)
Piękne są te chusty w wachlarzyki . Każda ma śliczne kolory. Lubimy pizzę ale jakoś nieczęsto ją robię. Dzięki za przepis na ciasto . Gratuluję Aniu nowej pracy i oczywiście trzymam kciuki. Perełka i Groszek jak zwykle słodkie. Powodzenia i pozdrawiam !!
Prześlij komentarz